Journalistiek van de lange adem

Knagende Vragen

Waarom putdeksels vierkant zijn. De wetenschap van alledaagse verschijnselen. Meer over Knagende Vragen.

De maakbare wereld

Technologie en maatschappij over twintig jaar. Hoe hoog stijgt het water? Hoe gezond zullen we ons voelen? Meer over mijn toekomst-boeken

Als journalist begin ik graag waar anderen ophouden. Snel scoren hoeft voor mij niet. Van mij geen hijgerige stukken dicht op het nieuws. Ik ben van de lange adem. Ik wil weten hoe het echt zit. Altijd tijd heb ik mijn eigen vragen tot uitgangspunt genomen. En ik merk dat lezers dat vaak herkennenn. Als het mijzelf fascineert, is het voor anderen ook interessant.

Hoe slecht is biobrandstof nu echt voor het milieu? Hoe groot is de Russische greep op onze energievoorziening? Hoe veilig zijn stemmachines? Dat soort vragen zoek ik graag tot de bodem uit. Ik vind het belangrijk om te schrijven over technologie die ons direct raakt.

Het gaat niet altijd om zware onderwerpen. Ik leg ook graag alledaagse wetenschappelijke verschijnselen uit. Wel naturlijk met alle nuances en onzekerheden.Want wetenschap is niet altijd eenduidig.

Ik schrijf achtergrondverhalen voor dagbladen, opiniebladen en vakbladen.  Soms zijn het reportages ter plekke, met veel coleur locale. Soms portretten, van mensen die er toe doen. Soms columns, waarin ik mijn eigen visie kwijt kan. Ook schreef ik verschillende boeken. Tekst en beeld gaan daarbij steeds vaker samen. Ik fotografeer voor tijdschriften en reclamecampagnes. Ook ondersteun ik bedrijven bij het naar buiten brengen van kennis en kunde